Az innováció a gazdasági növekedés egyik motorja, melynek szerepe egyre inkább felértékelődik - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában című könyv bemutatóján a Földművelésügyi Minisztériumban.

Nagy István hangsúlyozta, politikusként és agrármérnökként is feladatának tekinti a tudomány fejlődésének támogatását és a fejlett technikára épülő világ megvalósítását. Kiemelte, meg kell tanulni használni és alkalmazni a csúcstechnika legújabb vívmányait.

Fotó: Pelsőczy Csaba

A könyv előszavában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter leszögezte, hiszünk a jövő generációjában, hiszünk együttműködési hajlandóságukban, kreativitásukban és a tudásukban, mellyel nagy lépést tudunk tenni a nemzetközi szinten is elismert innovatív magyar agrárium irányába.

A Kutatás-fejlesztés-innováció az agrárium szolgálatában című könyv a magyar agrár felsőoktatás, illetve más, agrárprofilú intézmények munkásságába nyújt betekintést. A könyv alapvető célja, hogy olyan kutatásokat mutasson be, melynek a magyar agrárium szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredménye van.

(FM Sajtóiroda)