Hírek

Minőségi termékekkel az ökoturizmus és a vidéki önfoglalkoztatás fejlesztéséért

Publikálva: 2018. január 26.

Gratulálok a Duna-Dráva Nemzeti Park védjegyes termelőinek, és köszönöm, hogy munkájukon keresztül egyszerre szolgálják a magyar polgárokat és a magyar természetet! – köszöntötte az egybegyűlteket V. Németh Zsolt Pécsett, a Nemzeti Parki Termék védjegy körút hatodik állomásán.

Tovább a teljes cikkre

Hagyományos élelmiszereket kell termelni a legmodernebb technológiával

Publikálva: 2018. január 20.

Magyarország ragaszkodik a hagyományos élelmiszerekhez, amelyeket azonban a legmodernebb technológiákkal kell előállítani - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

Tovább a teljes cikkre

Rendkívül fontos a kertészeti ágazat fejlesztése

Publikálva: 2018. január 20.

Az agrárkormányzat rendkívül fontosnak tartja a kertészeti ágazat fejlesztését, a mezőgazdaságban ugyanis ez a legmunkaigényesebb terület, sok embernek ad munkát, mintegy 300-350 ezer család megélhetését biztosítja - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy szakmai rendezvényen, Tuzséron.

Tovább a teljes cikkre

Újabb négy ország csatlakozott az Európai Szója Nyilatkozathoz

Publikálva: 2018. január 19.

Magyar agrárdiplomáciai siker, hogy újabb négy ország csatlakozott a magyar-osztrák-német kezdeményezésre korábban létrejött Szója Nyilatkozathoz. A csatlakozást szentesítő aláírásra a Berlini Nemzetközi Zöld Hét élelmiszeripari fogyasztói vásár keretében került sor, amelynek egyik kísérőprogramja a világ legnagyobb agrárminiszteri találkozója, a Mezőgazdasági Világfórum.

Tovább a teljes cikkre

A tanyavilág fejlesztési lehetőségeit elemezték Nagyváradon

Publikálva: 2018. január 19.

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem adott otthont a Tanyakutatás a Kárpát-medencében című konferenciának, amelynek fő témája a tanya- és agrárkutatás volt. A tanácskozáson köszöntő beszédet mondott Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Új szuperszámítógép a klímakutatás szolgálatában

Publikálva: 2018. január 12.

Hatalmas lépést tettünk az éghajlatváltozás hazai hatásainak feltérképezése terén a ma átadott új szuperszámítógéppel – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a KlimAdat projekt nyitórendezvényén szerdán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) székházában.

Tovább a teljes cikkre

Korszakhatárhoz érkezett a magyar agrárium

Publikálva: 2018. január 10.

A magyar mezőgazdaság jövője, a gazdák megélhetése nagymértékben attól függ, hogy a takarékos, korszerű, gazdaságosabb termelést biztosító, legkorszerűbb számítástechnikai eredményeket, különböző megoldásokat miként tudjuk átvenni, elsajátítani – mondta Fazekas Sándor az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Tovább a teljes cikkre

Kétmilliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok a Zártkerti programban

Publikálva: 2018. január 3.

Megnyílt a Zártkerti program pályázatának elektronikus felülete, amelyen keresztül az önkormányzatok 2 milliárd forintra pályázhatnak – közölte V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

Folytatódik a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentése

Publikálva: 2017. december 29.

A kormány célja, hogy a legfontosabb élelmiszereket a lehető legkisebb áfa terhelje, ezért 2018-ban is tovább folytatjuk a legfontosabb élelmiszerek áfájának-csökkentését. Januártól 27 százalékról 5 százalékra csökken a fogyasztási célú halakra, illetve a sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékének és belsőségének áfakulcsa.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a Zártkert Program pályázati felhívása

Publikálva: 2017. december 18.

Felhívjuk a pályázni kívánók figyelmét, hogy 2017. december 18-án megjelent az önálló Zártkert Program pályázatának felhívása.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció