Hírek

Több mint egymilliárd forint jut a Tanyafejlesztési programra

Publikálva: 2018. december 4.

Meghirdette az Agrárminisztérium (AM) a jövő évi Tanyafejlesztési programot, a rendelkezésre álló 1,23 milliárd forint három célterület között oszlik meg - mondta Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

2019-ben újabb adócsökkentés hajt végre Magyarország Kormánya

Publikálva: 2018. december 4.

Az eddig végrehajtott áfa-csökkentési lépések egy átlagos négyfős családnál éves szinten jelentős, akár 40-50 ezer Ft-os megtakarítást is eredményezhetnek. Folytatva a megkezdett munkát 2019. január elsejétől az ESL és UHT tejek esetében is 5%-ra csökken az ÁFA – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a hétfőn Keszthelyen tartott Agárfórumon.

Tovább a teljes cikkre

Mától lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Publikálva: 2018. november 16.

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat, hogy minisztériumi elismeréssel is jutalmazza azokat a tanyatulajdonosokat, akik áldozatos munkájukkal, példaértékű tanyáikkal, értékteremtésükkel hozzájárulnak a vidéki térség felemelkedéséhez, a vidéki életforma népszerűsítéséhez.

Tovább a teljes cikkre

A biológiai sokféleség megőrzendő érték

Publikálva: 2018. november 9.

A Kárpát-medence Európa egyik legrégebbi mezőgazdasági kultúráját őrzi. Magyarország kiemelkedő természeti értékekkel rendelkezik, változatos ökológiai adottságai kedvezőek a biodiverzitásnak. Rendkívüli értéket jelentő haszonnövény fajtáink és állatfajaink hosszú évszázadok alatt, sajátos klimatikus és ökológiai viszonyok között alakultak ki – fogalmazott a 6. alkalommal megrendezett Nemzetközi Organikus Agrártudományi Konferencián tartott előadásában Farkas Sándor Eisenstadtban.

Tovább a teljes cikkre

A magyar termőföld termőképességét is meg kell tartani

Publikálva: 2018. október 31.

A magyar termőföldnek nemcsak a tulajdonjogát kell megtartani, hanem a termőképességét is - hívta fel a figyelmet egy a Vas Megyei Agrárkamara által rendezett termésverseny díjátadóján és gazdafórumán az agrárminiszter.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért (KDHT) 2018. évi kiírása

Publikálva: 2018. október 18.

Az agrárminiszter 2018-ban is kiírja a „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” (KDHT) pályázatot.

Tovább a teljes cikkre

A természet megóvása csak közös összefogással lehetséges

Publikálva: 2018. október 16.

Hazánk természeti öröksége, nemzeti kincs, amit közösen kell megóvnunk - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület megalapításának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül

Publikálva: 2018. október 15.

A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

A biztos megélhetést, a helyben maradást segíti a LEADER program

Publikálva: 2018. október 14.

Az Agrárminisztérium számára kiemelt jelentőségű a vidéki térségben található munkahelyek megőrzése, amelyek biztos megélhetést jelentenek, valamint helyben maradásra ösztönzik a mezőgazdaságból élő lakosságot. A LEADER program keretében hozzáférhető támogatások is ezt a célt szolgálják – jelentette ki Farkas Sándor parlamenti államtitkár az erdélyi Mezőpetriben tartott Leader Napok rendezvényen.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország védett természeti területe olyan nemzeti örökség, amire vigyáznunk kell

Publikálva: 2018. október 12.

A természetet csak összefogással lehet megóvni - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület létesítésének 60., valamint a Budai Tájvédelmi Körzet kihirdetésének 40. évfordulóján.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció