Hírek

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek

Publikálva: 2017. október 3.

A növénytermesztés egyik kulcseleme a növényfajta kísérleti tevékenység, mivel az agrárium és az erdőgazdálkodás számára a biológiai alapok jelentik a termesztés biztonságát – mondta a földművelésügyi miniszter a "125 éves a magyar növényfajta kísérlet" című szakmai tanácskozáson.

Tovább a teljes cikkre

Milliárdokban mérhető a méhészkedés jelentősége

Publikálva: 2017. szeptember 30.

A méhészkedés több ezer család megélhetéséhez nyújt jövedelemforrást, s ezáltal közvetve hozzájárul a vidék népességmegtartó képességéhez, az ágazat jelentősége milliárdokban mérhető – mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Szentlőrincen a III. Baranyai Mézes - Mázas Napon.

Tovább a teljes cikkre

Őrségi pele-futam: 2017-ben az Év Emlőse a mogyorós pele!

Publikálva: 2017. szeptember 27.

Az Év Emlőse: a mogyorós pele! rendezvénysorozat 2017. szeptember 27-én az Őrségi Nemzeti Parkba érkezett. A szalafő-pityerszeri Népi Műemlékegyüttes udvarán Őrségi pele-futam címmel szervezett játékos bemutató napot a Földművelésügyi Minisztérium és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság.

Tovább a teljes cikkre

Útmutató készült a kistermelői élelmiszer-előállítás és -értékesítés jó higiéniai gyakorlatához

Publikálva: 2017. szeptember 27.

Ingyenesen elérhető a Földművelésügyi Minisztérium (FM) honlapján a kistermelői élelmiszer-előállítás és -értékesítés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutató. A kifejezetten élelmiszer-előállító kistermelőknek szánt dokumentum segíti az élelmiszer-vállalkozásokat a rájuk vonatkozó jogszabályok értelmezésében, továbbá irányt mutat az általuk végezhető tevékenységek, a tőlük elvárt igazolások, nyilvántartások és jelölések rendszerében.

Tovább a teljes cikkre

Sikerrel zárult az OMÉK - minden eddiginél több fiatal látogatott el a vásárra

Publikálva: 2017. szeptember 24.

Az idei rendezvény 988 kiállítójával rekordot döntött, hiszen soha ennyien még nem jöttek el és nem mutatták meg a magyar föld legjavát, a Kárpát-medence kincseit – mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) záróünnepségén. A 2017-ben szakmai nappal kibővített OMÉK szeptember 24-én, vasárnap zárta kapuit.

Tovább a teljes cikkre

Újabb lépés a biomassza alapú gazdaság felé

Publikálva: 2017. szeptember 23.

A biomassza-alapú gazdaság irányába történő tudatos elmozdulás lehetővé teheti az erőforrás-hatékony, hulladékmentes és fenntartható gazdálkodás kialakítását – fogalmazódott meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közös konferenciáján.

Tovább a teljes cikkre

Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége

Publikálva: 2017. szeptember 22.

Magyarország zászlóvivője az Európai Unióban a GMO-mentes fehérje ellátást célzó kezdeményezéseknek és programoknak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár egyik szakmai konferenciáján.

Tovább a teljes cikkre

A magyar agrárium teljesítménye a magyar gazdák értékteremtő munkájának eredménye

Publikálva: 2017. szeptember 20.

Az OMÉK a magyar gazdák és a városiak közös ünnepe, hazánk legjelentősebb agrárgazdasági rendezvénye, amelyen az idén minden eddiginél több kiállító mutatja meg portékáját, gazdasága eredményét – mondta a földművelésügyi miniszter a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár hivatalos megnyitó ünnepségén.

Tovább a teljes cikkre

A magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves tevékenysége történelmi teljesítmény

Publikálva: 2017. szeptember 19.

Történelmi teljesítménynek nevezte a magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves eredményét a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárhoz (OMÉK) kapcsolódó szakmai nap megnyitóján.

Tovább a teljes cikkre

Együttműködési megállapodás az agrárszakképzés Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztéséért

Publikálva: 2017. szeptember 18.

Együttműködési megállapodást kötött hétfőn Kenderesen az agrárszakképzés Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a térség agrárszakképző intézményei, valamint kis-és közepes vállalkozásai. Az együttműködéssel egyebek között a duális képzés, a felnőttképzés megerősítését szeretnék elérni, valamint vonzó életpályát teremteni a fiataloknak a mezőgazdaságban.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció