Hírek

A magyar huszár, a magyar tanya és Torockó épített öröksége is hungarikum lett

Publikálva: 2017. június 20.

A magyar huszár, a magyar tanya és Erdély Torockó épített öröksége is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a Hungarikum Bizottság döntése értelmében. Emellett a Magyar Értéktár is bővült, öt tétellel - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kecskeméten, a bizottság ülését követően.

Tovább a teljes cikkre

Együttműködéssel a hazai agrárszakképzésért

Publikálva: 2017. június 19.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) májusban kötött keretmegállapodása nyomán az országban elsőként Tolna megyében írták alá az agrárszakképzés megerősítését szolgáló partnerségi megállapodást. Az együttműködés célja, hogy az agrárszakképzés megerősítésével növelje a Tolna megyében működő agrárgazdasági szervezetek versenyképességét és Tolna megye népességmegtartó erejét.

Tovább a teljes cikkre

Országos kampány indult a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítésére

Publikálva: 2017. június 19.

A nyúlhús fogyasztását népszerűsítő rendezvények, látványfőzés és kóstolók is lesznek a júniusban indult országos kampány keretében - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Tovább a teljes cikkre

Ökoturisztikai különlegesség mutatja majd be a Szeleta-kultúrát

Publikálva: 2017. június 17.

Szeleta Park létesül 2020-ra Miskolcon, a Bükk keleti kapujában. Olyan látogatóközpont épül, amely az ökoturizmus területén kiemelkedő – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a beruházásról tartott miskolci sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

A fiatal magyar agrárkutatókat segíti a "Fogadj örökbe furmintot" elnevezésű program

Publikálva: 2017. június 13.

A magyar agrárkutatás megújítását, a fiatal magyar agrárkutatókat segíti az a pályázati úton elnyerhető ösztöndíj, amelyet a "Fogadj örökbe furmintot" elnevezésű program keretében hirdetett meg a Földművelésügyi Minisztérium. A Furmint évében a kutatók támogatása is a furmint, mint szőlőfajta ismertségének növelését segíti – közölte a földművelésügyi miniszter a pályázatot bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

Tizenegy tagállam támogatta az Európa Szója Nyilatkozat aláírására vonatkozó német-magyar közös kezdeményezést

Publikálva: 2017. június 13.

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2017. június 12-i luxemburgi ülésén tizenegy tagállam támogatta az Európa Szója Nyilatkozat aláírására vonatkozó közös német-magyar kezdeményezést.

Tovább a teljes cikkre

A kiszámíthatóság érdekében kötelező szerződést kötni a termelővel meggyfelvásárláskor

Publikálva: 2017. június 9.

Meghatározott tartalommal kötelező szerződést kötni az idei szezontól a friss meggy értékesítésekor – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Kecelen.

Tovább a teljes cikkre

Hamarosan megjelennek az idei tanyafejlesztési pályázatok

Publikálva: 2017. június 9.

Várhatóan a következő egy-két hétben jelennek meg az idei Tanyafejlesztési Program pályázatai, erre a célra költségvetési forrásból 1 milliárd 225 millió forintos keret áll rendelkezésre - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken pénteken.

Tovább a teljes cikkre

Közel félmilliárd forint a Mura menti élőhelyek rekonstrukciójára

Publikálva: 2017. június 9.

Az élőhelyek fejlesztését és rekonstruálását, az eltűnőben lévő külterjes legeltetés feltételeinek megteremtését és az ökoturizmust is szolgálja a Mura mentén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága (BFNPI) által 470 millió forintos támogatásból indított program.

Tovább a teljes cikkre

Egyedülálló kis vízerőművet avattak fel a Rábán Szentgotthárdnál

Publikálva: 2017. június 7.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében úgy fogalmazott: a megújuló energiák közül környezetbarát megoldást jelentenek a kis vízerőművek, jelenleg csak a Hernádon és a Rábán működik néhány ilyen, de a jövőben akár el is terjedhetnek.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció