Hírek

Hét év alatt több mint duplájára nőtt a hazai mézfogyasztás

Publikálva: 2018. augusztus 4.

A méz itthoni népszerűsítésének köszönhetően hét év alatt több mint a duplájára nőtt a mézfogyasztás Magyarországon - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Jászberényben, a 31. nemzetközi mézvásár és méhésztalálkozó megnyitóján.

Tovább a teljes cikkre

Felmérés készül az élelmiszeripari cégek foglalkoztatási helyzetéről

Publikálva: 2018. augusztus 2.

A Hétfa Kutatóintézet az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével kérdőíves felmérést végez, amelynek célja az élelmiszergazdasági vállalkozások helyzetének, jellemzőinek feltárása, különös tekintettel a munkaerő-utánpótlásra és a piacra jutási lehetőségekre.

Tovább a teljes cikkre

Az agrárminiszter pályázati felhívása állami génmegőrzési feladatok ellátására a 2018. évre

Publikálva: 2018. július 27.

A mai nappal meghirdetésre került az agrárminiszter pályázati felhívása állami génmegőrzési feladatok ellátására 2018. évre. A támogatás célja forrást biztosítani a mezőgazdasági, kertészeti, erdészeti termelés hazai növényi genetikai anyagainak megőrzésére, fenntartására és fejlesztésére.

Tovább a teljes cikkre

Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén című pályázati felhívás jelent meg

Publikálva: 2018. július 27.

A Pest megye területén lévő helyi piacok fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 2 milliárd forint értékben önkormányzatok részére - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Első körben csaknem félmilliárd forint segíti a tanyafejlesztési beruházások megvalósítását

Publikálva: 2018. július 26.

A Vidékfejlesztési Program keretében újabb, mintegy félmilliárd forint odaítéléséről döntött az Irányító Hatóság, amely a tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztését, valamint az ott élők helyben maradását kívánja előmozdítani.

Tovább a teljes cikkre

Már csak 5 nap van "Az Év Tanyája 2018" pályázatok beadási határidejéig

Publikálva: 2018. július 26.

A magyar tanyák, tanyás térségek fejlesztési támogatásán túl minisztériumunk fontosnak tartja, hogy évről évre magas szintű szakmai elismerésben részesítsük azokat a tanyagazdákat, akik áldozatos munkájuk eredményeként létrehozott tanyájukkal jó mintául szolgálhatnak mások számára.

Tovább a teljes cikkre

Hogyan akar adót fizetni őstermelőként? - Most beleszólhat

Publikálva: 2018. július 24.

Online felmérést végez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) az őstermelői adózási és járulékfizetési szabályokról. A NAK a jelenlegi rendszer átalakításáról javaslatot kíván tenni a döntéshozóknak, de a köztestület napirendre venné a teljes agráradózási szabályozás átalakítását is.

Tovább a teljes cikkre

Az Agrárminisztérium a hazai halfogyasztás megduplázását tűzte ki céljául

Publikálva: 2018. július 21.

Az Agrárminisztérium azon dolgozik, hogy a jelenlegi egy főre jutó éves átlag 5, 7 kilogrammos halfogyasztás minél előbb megduplázódjon- mondta Nagy István agrárminiszter Mohácson, a II. Dunamenti Halfesztiválon.

Tovább a teljes cikkre

Új natúrpark alakult a déli határvidéken

Publikálva: 2018. július 21.

A Felső-Bácska–Homokhát Natúrpark létrejöttével immár 11, a természetvédelemért felelős miniszter által elismert natúrpark működik Magyarországon. A natúrpark címet elismerő oklevelet Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára adta át Maczkó Józsefnek, a Felső-Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület (FBHÉNE) elnökének, Kelebia polgármesterének.

Tovább a teljes cikkre

A kormány továbbra is szoros együttműködésben kíván a méhészekkel együtt dolgozni

Publikálva: 2018. július 19.

A méhészeti ágazattal kapcsolatos legfontosabb szakmai kérdésekről egyeztetett az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vezetőségével Nagy István agrárminiszter az egyesületnél tett látogatása során.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció