Hírek

A természet megóvása csak közös összefogással lehetséges

Publikálva: 2018. október 16.

Hazánk természeti öröksége, nemzeti kincs, amit közösen kell megóvnunk - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület megalapításának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül

Publikálva: 2018. október 15.

A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

A biztos megélhetést, a helyben maradást segíti a LEADER program

Publikálva: 2018. október 14.

Az Agrárminisztérium számára kiemelt jelentőségű a vidéki térségben található munkahelyek megőrzése, amelyek biztos megélhetést jelentenek, valamint helyben maradásra ösztönzik a mezőgazdaságból élő lakosságot. A LEADER program keretében hozzáférhető támogatások is ezt a célt szolgálják – jelentette ki Farkas Sándor parlamenti államtitkár az erdélyi Mezőpetriben tartott Leader Napok rendezvényen.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország védett természeti területe olyan nemzeti örökség, amire vigyáznunk kell

Publikálva: 2018. október 12.

A természetet csak összefogással lehet megóvni - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület létesítésének 60., valamint a Budai Tájvédelmi Körzet kihirdetésének 40. évfordulóján.

Tovább a teljes cikkre

Csökkenteni kell az élelmiszerhulladékot

Publikálva: 2018. október 9.

Csökkenteni kell az élelmiszerhulladékot, Magyarország jó úton halad a háztartások élelmiszerpazarlása elleni küzdelemben - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a LIFE Food Waste Platform élelmiszerhulladékok keletkezéséről és mérsékléséről szervezett nemzetközi konferenciáján hétfőn Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Komplex vidékfejlesztési beruházás indul Nemesvámoson

Publikálva: 2018. október 8.

A Vidékfejlesztési Program keretében már több mint 174 ezer kérelem támogatásáról született döntés és a rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forint 98 százalékára a kötelezettségvállalás is megtörtént.

Tovább a teljes cikkre

2010 óta háromszorosára nőtt a regisztrált kistermelők száma

Publikálva: 2018. október 4.

A kormány számos intézkedéssel igyekszik folyamatosan piaci versenyelőnyt teremteni a kiváló minőségű hazai és helyi élelmiszerek számára – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az I. Mezőgazdasági és kistermelői fesztiválon Kenderesen.

Tovább a teljes cikkre

A magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag

Publikálva: 2018. szeptember 28.

A megújuló magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag - mondta Nagy István agrárminiszter a Piac konyhája - szakácsok és termelők konferenciáján pénteken Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

A sokféleség megőrzése a természetvédelem nagy kihívása

Publikálva: 2018. szeptember 27.

A növény és állatfajok sokféleségének megőrzése a természetvédelem nagy kihívása, amelyre jó megoldást jelent a védett területek természetvédelmi célú vagyonkezelése - mondta az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára Kaposváron csütörtökön.

Tovább a teljes cikkre

Meg kell őrizni a sokszínű agrártermelési szerkezetet

Publikálva: 2018. szeptember 27.

Az egyik legfontosabb cél a sokszínű agrártermelési szerkezet megőrzése, a kis- és közepes vállalkozások, illetve a családi vállalkozások támogatása - mondta az agrárminiszter csütörtökön Fábiánsebestyénben.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció