Hírek

Fontos a hagyományos és egyedi magyar értékek védelme

Publikálva: 2017. december 7.

Rendkívül fontos a hagyományos és egyedi magyar értékek védelme, különösen, ha termékekben testesül meg - hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

A felelősség az Öné is!

Publikálva: 2017. december 6.

Évente 3 millió ember hal meg világszerte a légszennyezés következtében – mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a Környezetbarát fatüzelés című konferencián, kedden délelőtt a Herman Ottó Konferencia Központban.

Tovább a teljes cikkre

A gulyásleves, a pálos rend és a hollóházi porcelán is hungarikum lett

Publikálva: 2017. december 5.

A Hungarikum Bizottság keddi döntése értelmében a hungarikum gyűjteményébe került a magyar gulyásleves, a pálos rend és a hollóházi porcelán - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden, a Hungarikum Bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

Kárpát-medencei Falugazdász Program indul a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában

Publikálva: 2017. december 5.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelten fontosnak tartja az anyaországi és a külhoni magyar gazdák közötti együttműködés támogatását, a kapcsolatépítést és a tudástranszfert – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a VI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon tartott beszédében.

Tovább a teljes cikkre

Mintegy kétszáz termelő közel ezer terméke viseli a Nemzeti Parki Termék védjegyet

Publikálva: 2017. december 4.

Mintegy kétszáz termelő közel ezer terméke viseli már a Nemzeti Parki Termék védjegyet, amelyet a kormány azért indított 2011-ben, hogy elismertté tegye a helyi termékeket – hangzott el a Nemzeti Parki Termék Körút ötödik állomásán, a Győr-Moson-Sopron megyei Sarródon, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatósági központjában hétfőn.

Tovább a teljes cikkre

A földművelésügyi tárca elkötelezett az ökológiai gazdálkodás mellett

Publikálva: 2017. december 2.

A kemikáliákra épülő, iparszerű mezőgazdasággal szemben csak egy innovációkkal támogatott ökológiai gazdálkodás tudja biztosítani a jövőt-mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a XXX. Tudományos Biokultúra Napon, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Gazdabarát közös európai agrárpolitikára van szükség - összehangolt magyar-francia együttműködés a termelők érdekében

Publikálva: 2017. december 1.

Egyetértettünk francia kollégámmal abban, hogy meg kell őrizni a Közös Agrárpolitika (KAP) vívmányait, és az uniós támogatások szintjét 2020 után is – jelentette ki Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, miután Párizsban megbeszélést folytatott Stéphane Travert mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel. A KAP-nak továbbra is a gazdákat, és ezáltal a fogyasztókat kell szolgálnia, hiszen a vásárlók is haszonélvezői a közösségi támogatásoknak.

Tovább a teljes cikkre

Uniós oltalom alá kerülhet a Homokháti őszibarack pálinka

Publikálva: 2017. november 28.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) továbbra is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a termelői közösségeket jól jövedelmező, minőségi agrártermékek előállítására ösztönözze – hangsúlyozta Gál Péter, a tárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a IV. Mórahalmi Pálinka és Párlatverseny megnyitóján, 2017. november 25-én.

Tovább a teljes cikkre

Országos természetvédelmi program

Publikálva: 2017. november 24.

Természeti értékeinkkel és a természeti tőkénk által nyújtott szolgáltatásokkal való hatékonyabb gazdálkodás elősegítése érdekében egy hosszú távú szakpolitikai tervezést megalapozó, országos hatású stratégiai fejlesztés indul.

Tovább a teljes cikkre

A hungarikum szabályozás partnerséget kínál a helyi közösségek számára

Publikálva: 2017. november 24.

A magyarországi közösségekben megvan az igény, hogy bemutassák értékeiket, hisz az elmúlt években több mint ezer helyi értéktár jött létre Magyarországon, ahol több mint hétezer értéket tartanak számon – mondta Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a Hévízen megtartott Hungarikum Konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció