Hírek

Új honlapon böngészhetünk a magyar pálinkák kiválóságai között

Publikálva: 2018. április 5.

A napokban elindított Pálinkakiválóságok honlapját mutatta be Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán, A Magyar Pálinka Házában tartott sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

Új védjegy garantálja a magyar élelmiszerek GMO-mentességét

Publikálva: 2018. április 4.

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Földművelésügyi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

Idén is kiválasztják a legszebb konyhakertet

Publikálva: 2018. április 4.

Immár hatodik éve mérhetik össze tudásukat a konyhakertek művelői: idén árpilis 30-ig lehet jelentkezni a Legszebb konyhakertek programba, melynek keretében kiválasztják az otthoni kertgazdálkodás legszebbjét.

Tovább a teljes cikkre

Kihirdették a Zártkerti Program nyerteseit

Publikálva: 2018. március 29.

Hatalmas volt az érdeklődés a zártkerti területek infrastruktúrafejlesztésére kiírt pályázat iránt – jelentette be sajtótájékoztatóján V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, amikor kihirdette a Zártkerti Program nyertes pályázatait.

Tovább a teljes cikkre

Megalakult Magyarország tizedik natúrparkja

Publikálva: 2018. március 28.

Magyarország tizedik natúrparkját Győr-Moson-Sopron megyében, a Szigetközben található Lipóton avatták fel. A hivatalos natúrpark névhasználati címet jelképező oklevelet Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője adta át Pető Péternek, a Szigetköz Natúrpark Egyesület elnökének.

Tovább a teljes cikkre

Génmegőrzési program indul 12,3 milliárd forintból

Publikálva: 2018. március 28.

Kiemelt génmegőrzési fejlesztési program indul 12,3 milliárd forintos támogatásból a következő öt évben a nemzeti identitás szempontjából fontos mezőgazdasági örökség megőrzésére - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Zöldkonferencia a környezettudatos szemléletformálás jegyében

Publikálva: 2018. március 27.

Egyre többen ismerik fel a környezeti szemléletformálás és nevelés fontosságát, hozzájárulva ezzel az élhető környezet megőrzéséhez – fogalmazott V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pedagógusok számára rendezett konferenciáján hétfőn, a vasvári Kardos László Általános Iskolában.

Tovább a teljes cikkre

Új védjegyes termelők a Bükkben

Publikálva: 2018. március 24.

Csaknem ezer élelmiszer, szálloda és vendéglátóhely, kézműves termék büszkélkedhet nemzeti parki védjeggyel az országban - mondta a földművelésügy miniszter a Nemzeti Parki Termék Védjegy körút bükki állomásán, Miskolcon, ahol átadták az új védjegyes termelők okleveleit.

Tovább a teljes cikkre

Stratégiai megállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete

Publikálva: 2018. március 23.

Stratégiai keretmegállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete, az ágazat további fejlesztésével kapcsolatos együttműködésről szóló dokumentumot pénteken írta alá Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke.

Tovább a teljes cikkre

Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is!

Publikálva: 2018. március 22.

A környezettudatos magatartás és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium Ötkukás Játékok elnevezésű rendezvénye, melynek a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola adott otthont szerdán délelőtt.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció